Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti vásárlás esetén!

"Dropp-of,,

"Dropp-of,,
Elhagyós, Inline?

A nyári hónapok beköszöntével a pontyok erő szeretettel táplálkoznak a part menti régiókban. Ilyenkor akár szabad szemmel is megfigyelhetjük szokásaikat. Nagy segítségünkre lehet ez ha itt akarjuk horogra csalni őket. Ezek a helyek gyakran növényzettel benőtt bokrokkal tarkított akadós rézsűk. Erre a helyzetre remek megoldás az úgynevezett Dropp-of szerelék. Lapos formájának köszönhetően ez a nehezék észrevétlenül, stabilan fekszik az aljzaton, a lead-cort és az előkét oda simítja. Tekintélyes súlyának köszönhetően gyors akadást biztosít de szinte rögtön ezután el is marad . . .

  

Elkészítése nem bonyolult, és az eszköz igénye is mérsékelt. Elsőként fűzzünk egy gumihüvelyt a lead-corra majd egy nagy szemű forgó következik, de nem a szokásos módon. Ennél a rendszernél a forgó, középső nagyobbik szemébe képezzük a lead-core hurkát.

  

  

Ha ez megvan akkor a forgó felső részét a nehezék műanyag részébe dugjuk. Ez minden súlynál szabvány és a 8-as méretű forgókhoz lett kialakítva.

  

A lead-cort végig vezetjük a nehezék hátoldalán direkt erre a célra kialakított vágatban, és a korábbiakban felfűzött gumi hüvellyel fixáljuk az egészet. Ezek után nincs más dolgunk mint meghatározni a szerelék hosszát, oda is kötni egy végfület, és felhelyezni egy tetszőleges előkét.

  

A jelentős tömeg gyors és biztos akadást eredményez, viszont azután nagyon hamar el is hagyja a nehezéket. Ez jól jön, mert a part menti akasztás után a halak legtöbbször nagy erővel iramodnak meg, de addigra a horog már stabilan tart, a zsinórunk pedig ellenállás nélkül várja a fárasztást.

  

FONTOS! Ha ezt a módszert alkalmazzuk a partszéli horgászatainknál, a horgászat végén szinte egytől-egyig vissza szedhetjük nehezékeinket a sekély vízből, vagy a rézsű aljáról egy mágnes segítségével.

Az oldal tetejére